Sok esetben már a mozgássérülteket szállító autók méretei is nagyobbak, hiszen a kerekesszéknek is el kell férnie az autóban.

Fontos szempont a jobb első ajtó mérete és nyitási lehetősége: minél nagyobb fokban nyitható ki az ajtó annál könnyebb odagurulni az anyósülés mellé a kerekesszékkel. Ehhez azonban helyre van szükség, ezért is indokolt a szélesített parkoló.

A beszállást az anyósülésre a legtöbb esetben segítenie kell valakinek. Oda kell tolni a széles kerekesszéket az autó mellé és még a segítőnek is el kell férnie.
Az anyósülésre való átjutás külön művészet. Mindenkinek megvan a maga módszere, de egy biztos, hely és időigényes művelet, melyhez türelem és nyugodt körülmények kellenek. Segítő és segítségre szoruló mozdulatainak jól összehangolt sorozatára van szükség, hogy ez sikerüljön. Ennek a feladatnak bizony komoly helyigénye van.

Ha kisbusszal érkezik a mozgássérült, vagy a busz oldalában, vagy a hátulján rámpát kell illeszteni a járműhöz és azon gurulnak ki a kerekesszékesek. Nem is kell magyarázni, ehhez is plusz hely kell.

Köszönjük a figyelmet!

És köszönjük Koppány Zoltán tagunknak a leírásban való közreműködést!

Megszakítás