Azért mert kerekesszékben ülve kicsit más szállásra van szükségünk: az átlagnál magasabb (58-60 cm) ágyra, hogy egy szintben legyen a fekvőhely a szék ülésével, lehetővé téve az átemelést.

A szoba ajtaja szélesebb, küszöbök és szőnyeg nélküli, és akkora kell legyen, hogy a kocsi meg tudjon fordulni, a fogantyúk, kapcsolók jól kézre kell álljanak. Csúszó ajtókkal is megkönnyíthető a közlekedés a szobában. A falból kilógó piros vezeték segítség kéréshez kell, nem gyerekjáték.

A legjobban látható sajátosságok a vizes blokkokban vannak, mivel a fürdő hozzáférhetősége kardinális: a zuhanytálcába nem tudunk begurulni a kocsinkkal, ezért nincs zuhanytálca vagy perem. Egy falra rögzített, lehajtható ülés a legjobb segítség a zuhany alatt, továbbá a toalett két oldalán megfelelően felszerelt kapaszkodók, és elég hely a mozgáshoz. A mosdókagyló alá be kell férni kerekesszékkel, a tükör vagy lejjebb kerüljön, vagy állítható legyen.

Lehet, hogy ez soknak hangzik, de mi, kerekesszékesek enélkül nem tudunk utazni, és egy akadálymentes szálláshely legtöbbször jó szándékkal gond nélkül létrehozható.

A kerekesszékes vendégeknek azért jó résen lenni, szobafoglalás előtt mindenképpen javasolt az egyeztetés a recepcióval, hogy az akadálymentesnek hirdetett hotel valójában mennyire az!

Köszönjük a figyelmet!

Köszönet Dékán Alexa és Koppány Zoltán tagunknak a tapasztalatokért!

Megszakítás