Egy izgalmas tájékoztatót is tartottunk az akadálymentes turizmusról workshopunk keretében június 16-án kedden, turisztikai szereplőknek, döntéshozóknak.

A szép számmal megjelent érdeklődők ismertetőt hallhattak Pataki Veronikától az 5 ország részvételével megvalósuló nemzetközi Peer-AcT Erasmus+ projektről, melyben az akadálymentes turizmus területén dolgozó sorstársi szaktanácsadókat képezünk ki a fogyatékossággal élők köréből. Ők később óriási segítségére lehetnek a turizmusban résztvevőknek abban, hogyan lehet a turizmust valóban akadálymentesíteni, illetve tanácsadást, tréninget nyújthatnak fogyatékossággal élőknek e témában.

Raffay Zoltán a fogyatékossággal élők utazási szokásairól készült nemzetközi kérdőíves felmérés eredményeiről számolt be. Gonda Tibor pedig a turizmus és a boldogság összefüggéseiről mesélt.

Élénk érdeklődés mellett sok kérdést, hozzászólást kaptunk. Köszönjük a részvételt, és reméljük mielőbb fogyatékossággal élő szakértők szolgálhatják majd régiónkban az akadálymentes turizmus terjedését!

Megszakítás